Stadscafé Hexagon

 Hexagon heeft goed najaarsprogramma

 September:

Tot mei 2015: iedere vrijdagnacht vanaf 24.00 uur is er Hexagon Night-TV, waar iedereen zijn/haar beste concert, optreden of clip kan kiezen op een groot scherm.

Tijdens het Appelpopweekend op 12 en 13 september is er natuurlijk de jaarlijkse Grote Hexagon Reünie. ‘Oud Tiel’ treft elkaar dan al vele jaren bij Stadscafé Hexagon op het Korenbeursplein in Tiel.

Stadscafé Hexagon heeft een goed gevuld podiumprogramma dit najaar:

Oktober: jazzmaand

De maand oktober is Djezzmaand in Hexagon en de 8-mans band FuseOn uit Veldhoven bijt het spits af op zaterdagavond 11 oktober. De volgende dag, zondag 12 oktober om 16.00 uur starten de maandelijkse jamsessies weer. Onder leiding van Ron Krop (El Kroppo) wordt deze Djezz-jam mede ingevuld door de internationaal vermaarde trompettiste Saskia Laroo. Een gehele backline staat klaar met o.a. een Nord Stage 2 piano en een Sonor drumstel. Muzikanten kunnen natuurlijk aanschuiven. Ook is er om 20.00 uur een optreden gepland van de nieuwe Tielse upcoming band Easy Sunday. Op zaterdagavond 25 oktober is er een Open Podium. Dan kunnen alle stijlen muziek gespeeld en gezongen worden. Opgeven hier kan via tfverduin@hotmail.com. Maar de volgende dag is er Djezz on Sunday met de Hildegard Mandos Band en komt Leon Elvett zijn vertolking van Frank Sinatra doen.

November: rock en bluesmaand

Op 8 november de inmiddels bekende Groningse band The Tightropes. Zij hebben inmiddels enkele keren op Woodstock aan de Waal opgetreden en nu dus in The Hex. Jammen is de volgende dag, op zondag 9 november. Thomas Kroon leidt de sessie en er zal ook een optreden zijn van de Woodstock Sessieband. Op 22 november komt Marianne Noble naar Tiel. Samen met Hank’s Bluesband wordt het een wereldoptreden van deze Dordtse band. Op zondagmiddag 23 november is er een semi-akoestisch optreden van Leo Schellinger and Friends tijdens Blues on Sunday.

December:

De Culemborgse band Sick Pistons laat iedereen uit z’n dak gaan en de avond wordt mede ingevuld door de band KinKobra op 13 december. De volgende dag zondag 14 december is er weer eens een ouderwetse bluesjamsessie olv Ron Krop. Een geweldige uitsmijter van het jaar: de regionale band Finest Truth. De dak gaat er dan echt af op zaterdag 27 december. Op 28 december is er een muzikale workshop. Alle optredens zijn altijd gratis te bezoeken.

Januari:

Natuurlijk gaat Hexagon het nieuwe jaar inluiden. Op 1 januari vanaf 00.30 uur is deze nacht bij voorinschrijving à € 25,00 mee te beleven met gratis champagne, drankjes (geen gedistilleerd) en vele hapjes…

Voor het derde seizoen is ook dit jaar weer het Tiels Filmhuis (besloten groep die op voordracht van haar leden 2 cultfilms per avond vertoont en er over in discussie gaat) op iedere eerste maandag van de maand (oktober-maart)

Voor informatie: Teus Verduin tfverduin@hotmail.com of via 06-28658961